Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gent, BE – Masterclass: Traumatische rouw en verlies bij vluchtelingen

November 17, 2017

€125

Praktische masterclass over hoe je als hulpverlener vluchtelingen en asielzoekers snel en effectief kan helpen bij traumatische rouw en traumatisch verlies.

Oorlog, opsluiting, folteringen, verkrachtingen, doodsbedreigingen,…

Alles wat je kent moeten achterlaten, ook je kinderen…

Een gevaarlijke reis, weinig hulp onderweg en geen warm welkom bij aankomst…

Niet weten of je mag blijven, niet vrij zijn om te gaan en staan waar je wil,…

Je continu angstig, bedreigd, bezorgd, verscheurd, machteloos, onvrij, verdrietig, boos, gefrustreerd, verward, arm en hopeloos voelen – en dit allemaal tegelijk.

Vluchtelingen krijgen vaak veel, te veel op hun bord:  levend verlies, traumatische rouw en  verse traumatische ervaringen. Hoe kan je als hulpverlener de pijn van vluchtelingen helpen verzachten? Wat zijn goede en effectieve interventies? Waar moet je op letten om alles niet nog erger te maken? Waar begin je? Wat met de culturele verschillen? Het werken in een gemeenschappelijke taal of met tolken? En hoe zorg je dat je cliënt en jijzelf niet verzuipen in het teveel aan pijn?

 

In deze masterclass concentreren we ons op interventies gericht op stabilisering. Jullie krijgen enkele erg effectieve oefeningen en interventies aangereikt aan de hand van een resem voorbeelden uit de praktijk. Eigen casussen welkom. We eindigen met een Q&A.

 

Ybe Casteleyn is psychotraumatologe, met meer dan 10 jaar ervaring. Ze werkt in een asielcentrum, heeft een eigen praktijk en rijdt door Europa met haar Trauma Tour Bus. Ybe is auteur van ‘Sterker worden waar het pijn doet. Voel- en doeboek over trauma’.

‘Ik geloof dat we aan trauma kunnen groeien, dat psychische pijn ons kan helpen dichter bij onszelf te komen. Psychotraumalogie gaat over diepmenselijk contact, over samen zoeken naar vertrouwen, ruimte, licht, veerkracht.’

Praktisch

Plaats: Arteveldehogeschool,  campus Sint-Annaplein 
Sint-Annaplein 31
9000 Gent

Bijdrage: 125 euro per masterclass, broodjeslunch inbegrepen
425 euro voor de volledige reeks van 4 masterclasses.

Inschrijven voor 1 of meerdere masterclasses kan hier

Je vindt ook alle gegevens over deze en de andere  masterclasses op https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/postgraduaat/rouw-en-verliesconsulent/masterclasses-rouw-en-verliesbegeleiding-2017-2018

 

index

 

Details

Date:
November 17, 2017
Cost:
€125

Venue

Artevelde Hogeschool
Sint-Annaplein 31
Gent, Belgium
+ Google Map
Website:
https://www.arteveldehogeschool.be/bij-ons-studeren/onze-locaties/campus-sint-annaplein